Jaartraining Verbinden, verdiepen en beleven met bomen (digitaal).

Wat houdt de cursus in?

  • De cursus bestaat uit 12 lessen + een bonusles.
  • Gedurende een jaar krijg je maandelijks een les toegezonden.
  • Je kunt met deze cursus starten wanneer je wilt en deze in eigen tempo volgen.
  • Na iedere les een quiz om je kennis te testen.
  • Aan het einde van de cursus een certificaat voor deelname.

De inhoud van deze lessen:
Uitleg over de Keltische Boomhoroscoop en jaarfeesten, de elementen en de chakra’s.
Iedere les wordt er een werkzame inhoudsstof uitgelegd.
Ook wordt er per les het gebruik van kruiden besproken (thee, olie, tinctuur, bloesemremedies etc.) en waar je op moet letten bij het verzamelen, drogen en bewaren.
En natuurlijk krijg je per les een uitgebreide beschrijving van twee bomen (in totaal 26 bomen). Hierin vindt je een beschrijving van de boom, de inhoudsstoffen, de geneeskrachtige werking, hoe je de boom kunt gebruiken, hoe het gebruik in de geschiedenis was. Maar ook de energetische kant; bij welk persoon past de boom, wat heeft de boom ons te vertellen, welke chakra’s, edelstenen, godinnen, krachten etc horen bij de boom.
Iedere boombespreking wordt afgesloten met een meditatie oefening gericht op de krachten van de betreffende boom.
Het is de bedoeling om meerdere keren per jaar praktijkdagen te organiseren. In kleine groepen komen we dan bij elkaar. Een fijn moment om ervaringen te delen en vragen te stellen.
Deze verdiepingsdagen zullen rond de Keltische Jaarfeesten georganiseerd worden en zijn niet verplicht.

De ervaring leert dat de boom gedurende een jaar veel voor je gaat betekenen. Dat kan heel diep gaan en je zult veel steun voelen bij je boom. Ook kun je veel inzichten krijgen via de boomcursus en bewustwording van processen. Een jaar met verdieping.

Investering voor deze cursus
Kosten voor 13 lessen:
€175,00
Tot en met april 2021 is er een korting van €25,00 en zijn de kosten maar €150,00.
Na aanmelden kun je meteen de eerste les downloaden. Voor de verdere lessen wordt er een account voor je aangemaakt op een speciaal studentenplatform. Hier vind je maandelijks de nieuwe lessen met eventuele bijhorende informatie.
Inschrijven kan via de webwinkel van Kruid of zo.

Wat groeit er in de paardenwei online cursus

Wat groeit er in de paardenwei

In en rond de gemiddelde paardenwei groeit en bloeit van alles. Veel nuttige planten, maar er kunnen ook giftige planten groeien, soms met ernstige gevolgen.

Voor veel paardenhouders, maar ook houders van andere grazers, roept dit veel twijfel en onzekerheid op. Ze hebben veel kennis over hun dieren, maar vaak niet over wat er in en rond de weilanden groeit.

Vanuit mijn kruidenkennis en ervaring, maar ook mijn jarenlange kennis en ervaring m.b.t. het houden van paarden heb ik deze online cursus geschreven.

In deze cursus vind je planten die wel en niet geschikt zijn in en rondom de paardenwei.
Ze zijn opgedeeld in zones; veilig (groen), ongewenst en voorzichtigheid is geboden (geel) en vermijden, gevaarlijk (rood). Bij ieder deel vind je een index met de planten die daarin voorkomen. Achterin vind je de complete index.
In les 1 worden de veilige planten besproken.
Les 2 gaat over de planten die ongewenst zijn en waar je voorzichtig mee moet zijn.
In les 3 komen de planten aan bod die je echt moet vermijden. Bij deze laatste les vind je ook een pdf link van het volledige E-Book 'Wat groeit er in de paardenwei'.

In het blauwe gedeelte vind je overige informatie, conclusies, tips, bronnen en interessante boeken.

Bij de gevaarlijke en te vermijden planten is met een rood X aangegeven welke het meest giftig zijn.

Er zijn ook wat tuinplanten in opgenomen, aangezien deze soms vlakbij een wei staan of daar kunnen gaan groeien. Ook kunnen zij binnen het bereik van het paard komen als deze ontsnapt bij stal/wei/paddock.

Bij een aantal planten is zeer kort wat geschreven over de natuurgeneeskundige werking. In werkelijkheid is die werking breder, maar er is een bewuste keuze gemaakt om dit hier te beperken.

In deze cursus is een zo compleet mogelijke selectie gemaakt met zoveel mogelijk de planten die in Nederland en België redelijk algemeen voorkomen. Er zullen zeker wel planten zijn die niet in deze cursus voorkomen.

Aan het einde van elke les zijn er quizvragen om je kennis te testen. Bij een voldoende goed resultaat krijg je een certificaat dat je na afronden van de laatste quiz boven de quiz kunt downloaden.

Inclusief een 152 pagina's dik E-Book, vol met informatie en beeldmateriaal.

Veel plezier met deze cursus!

Hanneke de Brouwer-Boemaars – Kruid of zo

Geïnteresseerd geraakt in de geneeskracht van planten? Dan is de cursus ‘Verbinden, verdiepen en beleven met bomen’ misschien ook wel iets voor je. Een cursus met veel diepgang op het gebied van inhoudsstoffen, geneeskrachtige werking, signatuur, maar ook is er veel aandacht voor de typologie en energetische kant van de boom. Je vindt meer informatie op https://kruidofzo-natuurlijkgezond.nl/?product=jaartraining-verbinden-verdiepen-en-beleven-met-bomen-online

TERUG NAAR BOVEN